Mondmaskers COVID-19

FAQ mondmaskers naaien

Is een katoenen masker wel nuttig?

UITERAARD! Deze maskers zijn vooral bedoeld om een ander niet te besmetten. Het is vooral een fysieke barrière om je eigen speekseldruppels op te vangen en daarnaast beschermt het tegen grote hoeveelheden speekseldruppels van anderen.

Welke stof mag ik gebruiken?

Je kunt het beste dichtgeweven katoen of polyesterkatoen gebruiken. Leef je uit zou ik zeggen, lichte neutrale kleuren zijn prima, maar een vrolijk bedrukte stof is zeker zo leuk en persoonlijk. Elk masker telt! En kan een leven redden!

Moet ik de stof op voorhand wassen?

Het kan handig zijn de stof op voorhand te wassen om te voorkomen dat ze bij een eerste wasbeurt een beetje krimpt. Maar de meeste stoffen kunnen wel tegen een stootje.

Op het patroon staan 2 lijnen, klopt dat?

Op het patroon staan 2 lijnen. De buitenste lijn is de lijn inclusief stiknaad, dus de buitenlijn is waarlangs je moet knippen.

Lint of elastiek?

Artsen en verpleegkundigen werken liever met  linten . Elastiek is bij veelvuldig gebruik pijnlijk aan de oren en kan minder goed tegen hoge temperaturen bij het wassen.
Voor gebruik bij het boodschappen doen en kort verblijf buiten is elastiek voor achter de oren echter prima bruikbaar, dit is ook aan je eigen wensen aan te passen natuurlijk.

Kunnen de maskers gewassen worden?

De maskers kunnen voor gebruik gewassen worden op 90°C. Daarom ook katoen of polyesterkatoen gebruiken.
Ook na gebruik kunnen deze gewassen worden om opnieuw van dienst te zijn.

Download het patroon KLIK


2 Responses to Mondmaskers COVID-19

  1. Pingback:Jan Dino