Arduino WiFi Shield

Specificaties:

  • Connectie via: 802.11b/g netwerken
  • Encryptie types: WEP en WPA2 Personal
  • on-board micro SD slot
  • FTDI-style connectie voor serial debugging van het WiFi shield
  • Micro-USB voor het updaten van de WiFi shield firmware
  • Open source firmware maakt het mogelijk direct nieuwe protocollen toe te voegen aan het Shield.

Het Arduino WiFi Shield maakt het mogelijk een Arduino board te verbinden met het internet via een 802.11 wireless netwerk(WiFi). Het is gebaseerd op het HDG104 Wireless LAN 802.11b/g System in-Package. Een Atmega 32UC3 verzorgd de netwerk (IP) stack, voor TCP en UDP.

Er is ook een on-board micro-SD kaart slot, Deze kan worden gebruikt voor het opslaan van bestanden via het netwerk. Hij is compatibel met de Arduino Uno en Mega. De onboard microSD kaart lezer is bereikbaar via de SD Library (SS is Pin 4).

Arduino communiceert met zowel het Wifi shield’s en de SD card door de SPI bus (ICSP header). Dit zijn de digitale pins 11, 12, en 13 op de Uno en pins 50, 51, en 52 op de Mega. Op beide borden wordt pin 10 gebruikt voor het selecteren van de HDG104 en pin 4 voor de SD kaart. Deze pinnen kunnen niet worden gebruikt voor overige I/O. Op de Mega wordt de hardware SS pin 53, niet gebruikt voor het selecteren van de HDG104 of de SD card. Deze moet als output worden gehouden anders werkt de SPI interface niet.

Digitale pin 7 wordt gebruikt als handshake pin tussen het WiFishield en de Arduino. Deze moet dus ook niet worden gebruikt.

Note: Omdat de HDG104 en de SD card de SPI bus delen kan er een van de twee tegelijk worden aangestuurd.