Dankzij Busch-free@home van Busch-Jaeger was huisbesturing nog nooit zo gemakkelijk. Zeker nu het even slimme als gebruiksvriendelijke systeem vanaf 1 maart ook draadloos verkrijgbaar is. Daardoor is het ook gemakkelijk te installeren in bestaande woningen. Dit is het eerste huisbesturingssysteem dat zoveel applicaties in één slim, mooi en goed geheel vangt,’ aldus marketingmanager Harro de Langen van ABB, de groep waar Busch-Jaeger onderdeel van uit maakt. ‘Van deurcommunicatie tot verlichtingssturing en van aanwezigheidssimulatie tot het individueel regelen van de kamertemperatuur.
De uitbreiding met wireless maakt het plaatje compleet.’ Busch-free@home maakt van elk huis een intelligente woning. Jaloezie, licht, verwarming, airco of deurcommunicatie: van al deze onderdelen kunnen comfort, veiligheid en efficiëntie vanaf 1 maart op afstand worden bediend. Zowel met smartphone, tablet of computer, als via touchbediening of spraaksturing. De gebruiker regelt de huistechniek mobiel, slim en geheel naar eigen wens. De uitbreiding met de wireless-variant betekent dat niet alleen nieuwbouwwoningen, maar bestaande huizen nu ook eenvoudig en zonder extra bekabeling te voorzien zijn van Busch-free@home. Dat scheelt een flinke operatie van hak- en breekwerk en een hoop rommel in huis. Door de uitbreiding met wireless is dit systeem nu ook een zeer geschikte en interessante optie binnen grootschalige renovatieprojecten,’ zegt Harro de Langen.
Ook voor huidige gebruikers van het huisbesturingssysteem is de uitbreiding goed nieuws. Zij kunnen hun bekabelde variant uitbreiden met de wireless producten en zo hun huisautomatiseringsysteem uitbreiden. De draadloze verbinding tussen de Busch-Jaeger-componenten loopt via een draadloos netwerk. De draadloze componenten binnen het netwerk ondersteunen elkaar en vormen samen een mesh-netwerk. ‘Gebruikers van het systeem hoeven dus niet bang te zijn dat ze in hun goed geïsoleerde zolderkamer geen bereik hebben, zoals met wifi weleens voorkomt,’ benadrukt De Langen.
‘Dat is een groot voordeel van een mesh-netwerk: de verbinding is altijd stabiel en bovenal: veilig.’